Planering och struktur

· Tips
Author

När man driver eget företag så gäller det att ha koll på mycket olika saker. Planering är A & O, det är mycket som ska fungera. Möten ska bokas in och annat som är viktigt för företagets framgång.

2015 års kalenderAtt håll ordning på företagets ekonomi och se till så att alla papper är korrekta är ett måste för en egen företagare. Lika väl att hålla kontakt med underleverantörer om man använder sig av sådana. Möten ska bokas in och flyg- eller tågbiljetter ska bokas för affärsresor. I början så kan det ibland kännas lite övermäktigt att hålla koll på allt, men med god planering och en bra planeringskalender där man kan skriva ner sina inbokade möten så man får bra koll. Så här i början på 2014 så kan det redan nu vara läge att köpa in en kalender för 2015 för all den planering som kommer för nästkommande år. Det kan vara bra att skriva ner en del redan nu för att hålla koll på händelser och sina kommande möten och resor.

Det kan vara en stor fördel att från början av sin företags start att välja en struktur av planering som man känner är bra. Allt går att förändra och förbättra allt eftersom företaget växer sig stabilt och allt eftersom ökar i sin omsättning. De små anteckningarna som görs allt eftersom i planeringskalendern eller anteckningsblocken kan vara bra att ha i ett senare skede när man ska utvärdera sin affärsplan och se hur företaget har utvecklats. Försök spara allt och kasta inget i onödan, om inte för att själv kunna gå tillbaks i årskalendrar och titta på vad man gjorde i början av sin företagskarriär.

Har man gjort från start gjort en bra affärsplan som fungerar och som kan följa företaget allt eftersom så är det lättare om man vill söka banklån i början av företagets karriär. Det kan vara nödvändigt att få loss kapital för att företaget ska kunna växa. Så därför är det viktigt att du har koll på ekonomi och företaget affärsplan och budget vilka du får presentera för banken för att de ska kunna bedöma om de kan ge dig lån eller inte. Se till att skapa en så realistisk budget som du bara kan. Det är viktigt för ditt framtida företagande att kunna skapa olika typer av budget. Då kan du få en bra koll på hur det kan tänkas se ut i framtiden.