Bli bättre

· Driva företag
Author

Utveckla företaget

Som företag kan man precis likt det är som förälder, vän, partner eller något annat, alltid bli bättre på saker och ting. Man kan skapa bättre förutsättningar för sig själv, för företaget och för de anställda. Vi tänkte här berätta lite olika saker att tänka på och göra för att lyckas med att förbättra dessa nämnda saker och ting.

I en intervju på svensktnaringsliv.se berättar Upplands-bro:s kommunstyrelseordförande Irene Seth (M), att det krävs ett ständigt arbete med ständiga förbättringar i frågan om att skapa ett bättre företagsklimat. Tydlighet och förståelse är viktigt för att komma framåt fortsätter hon. Hon talar som sagt utifrån en position som representant för en kommun och om arbete gentemot företagare samt sina politikerkollegor – både sympatisörer och opposition. Det handlar alltså om hur kommuner skapar företagsklimatet och om hur företag måste ha förståelse för processen.

Det vi tänkte komma till med detta är att för att utveckla företag så kan samma tänk också appliceras till viss utveckling. Exempelvis så kan man arbeta med att inom företaget skapa en förståelse för vad man faktiskt sysslar med och vad målen är. Det är bra om anställda både kan utföra sitt arbete på rätt sätt, samtidigt som den också förstår processens gång. När alla är vet samma saker är det förstås ännu lättare att få alla att dra åt samma håll så att säga.

Ett första steg i rätt riktning är förstås utbildning. Kanske krävs det en utbildning av ledning för att hitta rätt metoder att öka vinst och marginal för just detta företag. Kanske behöver försäljningsansvariga en utbildning i vilken taktik som med fördel ska användas för att försäljningen ska bli så effektiv som möjligt. Med mera. Om du som företagare funderar just över dessa frågor så kan vi rekommendera ett besök på magnusjosephson.se. Där hittar du information om utbildningar inom just dessa områden. Magnus Josephson som företaget heter, har specificerat sig på utbildning om upphandling med offentlig sektor, något som visat sig hjälpa många företag att utvecklas och göra bättre resultat.