Byggbranschen

· Driva företag
Author

Att många är utbildade inom bygg innebär att det ibland kan uppstå konkurrens om tjänsterna runt om i landet. Den som redan har en fot inne i branschen och har de rätta kontakterna brukar generellt sett ha lättare att få jobb.

GrävareDet som många gör som inte får jobb är att starta eget. När dessa egenföretagare väl fått snurr på verksamheten kan de inte tänka sig att istället välja en vanlig anställning. Det finns oerhört många fördelar med att vara egen.

Som egen företagare inom byggbranschen finns det en del hinder att komma i kontakt med i uppstarten. Ett vanligt sådant hinder är att man inte har råd med maskiner som är nödvändiga för verksamheten. Maskinerna är så pass viktiga att verksamheten inte skulle existera utan dem.

För att lösa problemet är det möjligt att hyra maskiner från en etablerad uthyrningsfirma. Det finns mängder av firmor att kolla upp på nätet och du ombeds höra av dig för att få ett kostnadsförslag.  Välj vilken typ av maskin du önskar hyra och under hur lång tid. Det är relativt vanligt att man hyr hjullastare eller minigrävare. Oftast betalar man ett dygnspris för att hyra. Det brukar också vara möjligt att hyra med eller utan chaufför.

Har du tillgång till egen chaufför eller om du själv kan köra så blir det betydligt billigare än om du måste hyra med chaufför. Hyr du utan chaufför så kan du kanske hyra maskinen ett dygn extra utan att det blir så mycket dyrare, att hyra fler dygn brukar vara fördelaktigare.

Minigrävare