Dags att söka jobb – Hur du skriver ett CV som sticker ut från mängden

· Söka jobb, Tips
Author

När du söker jobb är ditt CV det första intrycket arbetsgivaren får av dig. Därför är det viktigt att ditt CV sticker ut från mängden och ger ett professionellt och personligt intryck. 

Använd en passande layout

En bra layout kan göra mycket för att göra ditt CV mer lättläst och professionellt. Tänk på att använda en passande font och att hålla en enhetlig stil genom hela dokumentet. Se till att din layout också är anpassad till det jobb du söker – om du exempelvis söker jobb som grafisk formgivare kan det vara lämpligt att använda en mer kreativ layout.

Skräddarsy ditt CV för varje jobb

Att skicka samma CV till varje jobb du söker är sällan den bästa strategin. Ta dig tiden att skräddarsy ditt CV för varje jobb genom att anpassa din presentation av erfarenhet, kompetenser och utbildning till kraven som finns i annonsen.

Ge exempel på prestationer

Istället för att bara lista dina tidigare jobb och arbetsuppgifter, försök att ge exempel på prestationer du har gjort. T.ex. hur du har bidragit till företagets tillväxt eller hur du har löst utmaningar i tidigare positioner.

Visa din personlighet

Ditt CV ska inte bara presentera dina yrkeserfarenheter och utbildning utan också din personlighet. En kort sammanfattning om dig själv, dina intressen eller volontärarbete kan vara ett sätt att visa att du är en person med passion och engagemang.

Dubbelkolla stavning och grammatik

Felstavningar och grammatiska fel ger ett oprofessionellt intryck och kan leda till att ditt CV hamnar direkt i papperskorgen. Läs igenom ditt CV flera gånger och be gärna någon annan att läsa igenom det också innan du skickar in till ett passande uppdrag och jobb.

Att skriva ett CV kan kännas svårt och det finns inget facit på hur man skriver ett perfekt CV. Men med dessa tips och en liten dos av personlighet kan du skriva ett CV som sticker ut från mängden och får arbetsgivaren att vilja veta mer om dig.