E-handelsplattformar – bra att veta

· Tips
Author

Allt fler startar webbutiker idag, vissa gör det för att komplettera sin vanliga butik medan andra fokuserar helt och hållet på webbhandel. I vilken situation man än befinner sig i så gäller det att tänka efter när det kommer till vilket e-handelsplattform man ska använda.

Många har redan affärssystem som de använder sig av, kan man hitta ett verktyg som redan har färdiga kopplingar till dessa system så bör man titta lite extra noga på detta. Likaså bör man även efterforska om verktyget har kopplingar till de betalningssystem man använder sig av. Startar man upp från grunden kan man naturligtvis välja verktyg som har kopplar till system man anser verkar vara bra.

shutterstock_233893657

Det finns gratisverktyg som har öppen källkod som man kan använda sig av, men det lämpar sig bäst de som har programmeringskunskaper. En del leverantörer kan dock erbjuda verktyg som är baserad på öppen källkod men är betydligt mer avancerade än vad man annars skulle behöva arbeta med.

Var tydligt med kraven som plattformen måste kunna uppfylla. Man bör se till att ha frågor redo för alla aspekter av verktyget redan innan man kontaktar en leverantör. För att kunna använda verktyget till fullo måste man veta hur man lägger till produkter i den, på vilket sätt man själv kan förändra utseendet, hur smidigt man kan göra det för kunder att handla, vilka stöd det finns för flera språk och valutor för de som vill rikta sig till internationella marknader.

Man ska alltid vara beredd på att man kommer att behöva hjälp, speciellt i början. Se därför till att undersöka hur bra supporten är för verktyget, vilka öppettider de har och på vilka sätt man kan nå denna.

Slutligen måste man gå lite på magkänsla, det finns många plattformar att välja mellan och känner man att efter all information man har fått att någon specifik kan vara passande för just en själv är detta ofta ett bra ställe att börja på.

För mer tips om att driva en webbutik kan man gå in på Driva-Webshop.se.