En organiserad arbetsplats

· Arbete, Tips
Author

Organisering är en stor del av arbetsflödet. Ser man inte till att hålla ordning kommer arbetet förr eller senare få lida. Här kommer några snabba tips på hur man kan skapa bättre ordning.

Den första regeln man bör hålla sig till är att endast tillåta sådan som används ofta att stå framme på skrivbordet. Allt annat får ligga i lådor eller liknande. När de behövs tar man fram och använder dem, sedan åker de tillbaka till lådan igen. På detta sätt blir det mycket lättare att hålla rent på skrivbordet.

Nästa regel är att papper ska ligga i in- eller ut-fack så länge de inte aktivt används för något. Utan denna organisering kommer många skrivbord att fyllas upp med högar av papper. Se även till att arkivera alla papper som inte behövs just nu men som kan behövas tas fram igen. Ett bra pappersarkiv med goda organiseringsmöjligheter kommer vara till stor hjälp.

Skrivbordsorganisering kräver ofta en del tillbehör och det är klokt att titta runt i kontorsvaruhus för att se vilka alternativ som finns där ute. Tittar man bara runt lite kan man snabbt hitta en mängd olika lådor, fack, pärmar och andra redskap som möjliggör bättre organisering.

För organisering av inte bara arbetsplatsen utan även arbetsdagen ska man inte underskatta fördelen en enkel filofax eller liknande hjälpmedel kan ha. Allt som är värt att skriva ned är värt att skriva ned inte bara digitalt utan även analogt. De är fortfarande storsäljare i butiker och används i en mängd olika arbeten.

Att saker och ting dras fram under arbetsdagen och ligger framme ett tag är inte hela världen. Så länge man kan etablera ordentliga städrutiner. Ställ tillbaka allt på sin plats innan arbetsdagen är över så kommer början av nästa dag bli så mycket bättre.