Konsten att synas

· Driva företag, Tips
Author

Oavsett om man just startat ett företag eller drivit ett i många år är det alltid viktigt att synas. Om vi hade full kontroll över hur vi skulle synas kunde vi naturligtvis kunna skapa underverk. Men detta är något som i verkligheten kräver en hel del arbete och även ett viss mått av tur.

Marknadsföringen är en väldigt stor del av det man själv kan kontrollera som ett företag. Det gäller att vara väldigt noga med hur man väljer sina marknadsföringskanaler och hur man bäst kan förmedla sitt budskap. Med så många olika sätt att marknadsföra idag är det smart att testa sig fram och hela tiden försöka mäta vilka det är som verkligen fungerar.

Företagets namn och logga är också viktigt att ny ut så långt som möjligt med. Ju fler platser man kan synas på desto bättre i många fall. Man kan även se till att synas i existerade kunders och även potentiella kunders hem och arbeten genom att arbeta med reklamprodukter.

Ett väldigt kraftigt verktyg som dock är svårt att få någon kontroll över är mun till mun, där nöjda kunder talar gott om företaget till vänner och kollegor och därmed kan leda nya kunder till företaget. I den utsträckningen man kan kontrollera detta gör man det genom bra service och support.