Rådgivning

· Tips
Author

Goda råd är guld värda, speciellt när man står inför en företagsstart. Genom att upptäcka brister i tid kan man spara in mycket pengar och arbete.

RådgivningNär man har kommit på en bra affärsidé och står i startgroparna för att köra igång ett eget företag så kan det vara bra med ett bollplank. Det är även bra att någon professionell utomstående tar en titt på affärsidén för att se om den håller. Ibland kan man bli fartblind och missa viktiga faktorer som har betydelse för företagets livskraft och lönsamhet. Det finns flera bra alternativ till gratis rådgivning.

Kostnadsfri rådgivning:

  • Nyföretagarcentrum: Erbjuder rådgivning och kan bland annat hjälpa dig med att skriva din affärsplan och med granskning. De har även ett mentorsystem där du har möjlighet att få rådgivning från en etablerad företagare.
  • Almi: Kan hjälpa dig med bland annat rådgivning vid innovationsprojekt. Men de ger även rådgivning vid företagsstart och hjälper dig att planera hur du ska göra för att gå vidare med din affärsidé. De kan också ge dig information om vilka alternativ som finns att välja på inför finansieringen av din företagsstart.
  • Arbetsförmedlingen: När din affärsplan är skriven kan du vända dig till arbetsförmedlingen för att få din plan prövad. De kan även i vissa fall erbjuda utbildning för att utveckla din affärsidé.
  • Hushållningssällskapet Väst: Ger rådgivning till de som funderar på att starta upp en verksamhet inom jordbruk, odling och skogsbruk.
  • Verksamt.se: En webbsida som ger bra information om företagande och företagsstarter. De har bland annat checklistor där man kan kontrollera att man inte missat något inför uppstarten.

Ibland har man även någon i sin bekantskapskrets som kan dela med sig av sina kunskaper inom företagande. De allra flesta tycker om att dela med sig av sina erfarenheter så var inte rädd för att be om råd.