Starta som e-handlare

· Starta företag
Author

Driver du företag och ägnar sig åt försäljning? Har du vidareutvecklat din verksamhet genom att sälja dina varor på nätet? Idag vore det faktiskt konstigt att inte synas på nätet. Det finns goda möjligheter att öka försäljningen markant eftersom du har möjlighet att rikta dig till en bredare kundkrets. Du kan lägga till bilder på dina produkter och lägga till utförligare beskrivningar. Och webbshoppen bör självklart ha en attraktiv design för att fånga kunders intresse ännu mer.

Online ShopEn mycket enkel lösning för den som vill komma igång snabbt och kostnadsfritt med en webbshop, är att ladda ner WordPress. Det är i grunden en bloggplattform men det är möjligt att integrera en fullständig webbshop med sin WordPress-sida. Du laddar ner ett plugin som du installerar och du kan snabbt komma igång med att konfigurera din webbshop. Fördelen med WordPress är att du inte alls behöver några kunskaper i hur man kodar. Allting är redan färdigt.

Vill man göra en helt egen webbshop så måste man kunna hantera databaser och ett lämpligt kodspråk som exempelvis PHP eller liknande. Det kräver verkligen engagemang och tålamod men i slutändan kan webbshopen ge dig mer valmöjligheter eftersom du ges tillfälle att skräddarsy den själv.

Och om du skulle vilja integrera ett bokföringsprogram med din webbshop så är det möjligt. Till exempel finns det en e-handelslösning som heter Kodmyran som ger dig möjlighet att synkronisera kundregister, ordrar m.m. med ett boköföringsprogram. Det man bör ha i åtanke om man vill integrera ett bokföringsprogram med en webbshop, är att kontrollera så att webbshopen stödjer en sådan integration och om det finns något specifikt bokföringsprogram som stödjer webbshoppen.